dilluns, 28 de març del 2011

Tallers d'alimentació a Educació Infantil



El divendres a la tarda els nens i nenes d'Educació van fer l'activitat d'aquest trimestre del Projecte NYAM- NYAM. En aquesta ocasió van ser tres tallers de 20 minuts cadascun relacionats amb els aliments:

1.- Coneguem la piràmide dels aliments
2.- Classifiquem aliments
3.- Tastem i olorem

Vam fer tres grups, cada un d'ells format per nens i nenes de P3, P4 i P5 barrejats. Aquí us deixem unes quantes fotos.

Visita d'un dietista



El passat dimecres va venir a l'escola en Miguel, un dietista, per explicar-nos com ho hem de fer per menjar bé.

Vam aprendre coses com que hauríem de fer cinc àpats al dia, que es pot menjar de tot però algunes coses només esporàdicament i que és importantíssim fer exercici.

A més d'una explicació general, als nens i nenes de Cicle Inicial els va explicar bàsicament què havíem de menjar per esmorzar i berenar, i als de Cicle Mitjà i Superior, com elaborar un menú equilibrat per dinar o per sopar.

A partir d'aquí vam fer un activitat amb els mestres que va consistir, en el cas dels alumnes de Cicle Inicial, en preparar uns menús per a esmorzar a mig matí i berenar a la tarda.

Els alumnes més grans van fer menús per a la resta de dia: esmorzar a casa, dinar i sopar. Properament us penjarem aquests menús per si els voleu utilitzar en alguna ocasió. Els hem enviat a en Miguel per a què hi faci una ullada i garantir que ho hem fet correctament.

Per agraïr-li que vingués a l'escola li vam preparar una caixeta amb verdures ecològiques del nostre hort. Va estar molt content!